Raben logo
Устойчиво развитие в Групата Рабен

Последният доклад за устойчивост на Групата Рабен

2024.04.05
Групата Рабен публикува своя годишен доклад за устойчиво развитие, в който подробно са описани усилията и напредъкът на Групата по отношение на ангажиментите й в областта на ESG и са подчертани ключови инициативи за устойчиво развитие.

Целта на този доклад е прозрачно да съобщи за усилията и напредъка на компанията за постигане на целите на стратегията за устойчивост, като същевременно се насърчават целите на SDG. Обхващайки всички структури и операции в рамките на компанията, докладът подчертава ангажимента на Рабен за прозрачност и отчетност в усилията за устойчивост.

През 2023 г. Групата Рабен остава твърда в ангажимента си за намаляване на емисиите в съответствие с целите на инициативата "Научно обосновани цели" (SBTi). За да постигне това, компанията се съсредоточи върху намаляване на интензивността на емисиите от транспорта и дейностите, свързани с недвижимите имоти. По-специално, Рабен реши да започне тестване на биогориво (HVO100) в собствения си автопарк и продължи инвестициите в подобряването на автопарка от камиони, развитието на електромобилността и складовете, предназначени за значително намаляване на емисиите на парникови газове. групата също така запази висок дял на зелената енергия в електроенергийния микс, което доведе до почти 23% намаление на емисиите от обхват 1 и 2 в сравнение с 2020 г. (базова година). 

"2023 г. беше още една предизвикателна година в нашата програма за ESG. Групата Рабен продължава да обединява усилията си по проекти с нашите клиенти, превозвачи и бизнес партньори за оформяне и подобряване на въздействието ни върху околната среда, общностите и работната среда. Доволни сме от напредъка, който постигнахме в областта на устойчивото развитие, и очакваме с нетърпение да предприемем следващите стъпки през 2024 г." - заяви Евалд Рабен, CEO на Компанията.

Ангажиментът на Групата Рабен към устойчивостта доведе до значителни постижения, включително значително повишаване на рейтинга на Ecovadis до 65 точки през 2024 г. 

"Гордеем се, че постигнахме оценка "добър" или по-добра във всички области, а в категорията "околна среда" - " отлично". Също така с удоволствие съобщаваме, че сме постигнали впечатляващата оценка "А" в разкриването на информация за климата на CDP за 2023 г., което подчертава нашия ангажимент за действия в областта на климата и прозрачност." - каза Евелина Яблонска-Грижения, ръководител на отдела за устойчиво развитие в Групата Рабен - "Приканваме ви да прочетете целия доклад, за да придобиете представа за нашето пътуване в областта на устойчивото развитие и стъпките, които предприемаме, за да постигнем положителна промяна."

ДОКЛАД ESG НА ГРУПАТА РАБЕН

Raben_Group_Sustainability_Report_2023.pdf

Изтегли